Je hebt altijd een COAX kabel nodig

Een COAX kabel is een kabel waar je bijna niet zonder kunt. Je hebt deze kabel bijvoorbeeld nodig om je kabelaansluiting te verbinden met je router. Door hier een COAX kabel tussen te verbinden, zorg je voor goed internet en goede televisie. Een andere naam voor COAX kabel is een antennekabel. Dat lijkt een nogal gedateerde naam, zeker omdat het signaal tegenwoordig écht niet meer uit de lucht komt, maar via de kabel je huis betreedt. Een COAX kabel is in verschillende maten en ook in verschillende kwaliteiten te koop. Laat je goed informeren over welke COA kabel jij nodig hebt.

Kies de juiste maat COAX kabel

Niets zo vervelend als een te korte kabel. Het kan dan zomaar zijn dat je je televisie op een andere plek moet zetten dan je eigenlijk zou willen. Maar ook een te lange COAX kabel is geen goed idee. Zeker wanneer je de bijgeleverde kabel in je meterkast wilt verlengen tot een lengte van meer dan 10 meter, doe je er goed aan om één nieuwe kabel te kopen die de juiste lengte heeft. Als je kabel te lang is, gaat er toch data verloren en kan dit invloed hebben op de snelheid van je internet. En daarbij is er natuurlijk nog het struikelgevaar. Een te lange kabel ligt altijd in de weg. Laat je het overschot op een rolletje liggen, dan lijkt dat misschien netjes, maar vergis je niet, ook een COAX kabel kan warm worden!

Ziggo heeft een eigen keurmerk voor kabels

Wanneer je je televisie en internet via Ziggo hebt, is het dus verstandig om dit aan te sluiten met een Ziggo-gekeurde COAX kabel. Je voorkomt hiermee dat er storingen optreden. Maar het is sowieso een goed idee om goed na te denken over de bekabeling in je huis. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om een kabel in een scherpe hoek te leggen. Je kunt hiermee de kabel intern beschadigen en hierdoor juist storingen krijgen. Dat geldt voor alle kabels en snoeren in je huis!

Bestel je kabels online

Je kunt de COAX kabel gewoon online bestellen. Dat doe je per meter of per rol. Je bestelt er direct de juiste stekkertjes bij. Of je bestelt direct een kant en klare kabel waaraan alle stekkers al gemonteerd zijn. Online kun je precies zien welke stekkertjes mogelijk zijn. Heb je hier vragen over? Dan kun je die heel gemakkelijk via de chat stellen. Ook telefonisch kun je met je vragen terecht.

Geef een reactie