Hoe kom je aan zo veel troep?

Weten jullie wat een “hoarder” is? Ik denk dat de Nederlandse vertaling “verzamelstoornis” is. Ik wil niet iedere opa en oma over een kam scheren, maar het voelt een beetje alsof elke opa en oma last heeft van een verzamelstoornis. In mijn familie hebben beide opa en oma’s een grote kelder en een grote zolder. Grote kelders en zolders moet je uiteraard vullen met spullen, anders is dat zonde van de ruimte, maar waarom moeten deze ruimtes altijd gevuld zijn met volledige rommelmarkten? Kapotte gitaren, vier verouderde varianten van monopoly, twaalf spiegels, oude jassen, de zolder ligt er vol mee. Volgens mij komt deze enorme verzameling aan spullen door hoe men leefde vroeger, want vroeger gooide je niets weg. Maar deze manier van leven zorgt er wel voor dat ik een restafval container moest huren om alle monopoly spellen in weg te gooien.

 

Wat een uitkomst.

Wat ben ik blij dat je in deze tijd een restafval container kan huren. Zonder restafval container had ik de grote schoonmaak namelijk echt niet overleefd. Het voelde heerlijk om alle zooi direct een restafval container in te gooien, het maakt het schoonmaken namelijk zo veel gemakkelijker, efficiënter en leuker. Als je tijdens het schoonmaken constant naar de stort moet rijden om de troep naar weg te brengen is er niets leuks meer aan. Het huren van een restafval container is gemakkelijk, je kan al je troep erin kwijt en aan het einde van de dag wordt de restafval container gewoon weer opgehaald. Je zou haast schoonmaken leuk gaan vinden. Helaas blijft een zolder en kelder schoonmaken een zware en stoffige klus, zeker als je die van je opa en oma moet opruimen. Het geluid van een gitaar die de restafval container in wordt gegooid is na de vijfde of zesde keer ook zo leuk niet meer.

 

Heb ik nog niets bewaard?

Van alles wat wij tijdens de grote schoonmaak zijn tegengekomen heb ik maar één ding bewaard. En dat is een hele mooi glazen whiskyfles. Het is zo’n fles waar miljonairs in films altijd hun whisky uit gieten. Voor de rest is alles direct de restafval container ingegooid. Want thuis heb ik zelf ook al genoeg troep. Ik ben bang dat de verzamelstoornis een licht effect heeft gehad op de volgende generaties want ook mijn zolder is niet troep-vrij. Misschien dat het tijd wordt om ook die eens op te gaan ruimen. Dan wil ik wel eerst een restafval container huren, anders is er niets aan.  

Geef een reactie