Naar de markt of naar de website?

Je hebt het denk ik wel vaker gehoord: “koop hier de lekkerste parmezaanse kaas”. Het zijn van die dingen die geschreeuwd worden over onze Hollandse markten. Ik zelf vindt het heel leuk dat er nog markten zijn in Nederland en dat ze nog zo populair blijven. Het voelt namelijk heel raar als ik op een zaterdag door mijn dorp loop en niet een vertrouwde stem hoor schreeuwen: “koop hier de lekkerste parmezaanse kaas”. Als ik dit hoorde dacht ik eerst altijd, hoe bedoel je koop hier de lekkerste parmezaanse kaas, want ik kon de beste man nooit vinden. De markt in mijn dorp is namelijk heel groot en gevuld met veel lokale producten. Of dat was het vroeger in ieder geval. Want op het moment zijn er weinig markten meer vanwege de pandemie. Ooit zal de pandemie stoppen en kunnen we weer ons normale leven lijden. Ik hoop alleen dat iedereen dan ook weer naar de markt gaat in plaats van online kaas bestellen. Ik kan namelijk geen zaterdag zonder: “koop hier de lekkerste parmezaanse kaas”.

 

Online kaas bestellen is de nieuwe norm

Deze week gaat over kaas, als je het nog niet door had. In het specifiek gaat het over online kaas bestellen. Want online kaas bestellen is ondertussen iets geworden wat veel mensen doen, als je het niet in de supermarkt koopt. Ik zelf ben hier ook schuldig aan. Maar online kaas bestellen is veel moeilijker dan het op de markt kopen. Op de markt hoefde ik alleen maar de stem te volgen die schreeuwde: “koop hier de lekkerste parmezaanse kaas”. Vervolgens stond ik voor een kraam waar ik super veel keuze had, de kazen kon zien, voelen en proeven. Met online kaas bestellen gaat dit gewoon niet. Uiteraard heeft online kaas bestellen zijn voordelen, zeker in deze tijd, maar voor een kaas liefhebber is het niet leuk genoeg.

 

Kieskeurige kazen kiezer

Ik ben kieskeurig in het kiezen van mijn kazen en ik vind het leuk om nieuwe kazen uit te proberen. Dat betekent dat ik af wil gaan op de “koop hier de lekkerste parmezaanse kaas” stem om vervolgens zijn advies te krijgen. Met online kaas bestellen krijg ik nooit zulk goed advies en kan ik de kaas niet proeven. Natuurlijk kan je een proefpakket bestellen en zullen bedrijven alles voor je doen om nieuwe dingen te bestellen. Maar ik wil mijn kaas uit het vuistje van de marktkoopman, en niet door de brievenbus gepropt. Ik kijk uit naar het moment dat ik “koop hier de lekkerste parmezaanse kaas” weer hoor over de markt. Dan kan ik weer eens een nieuwe kaas proberen zonder dat deze eerst door de brievenbus moet komen.

Geef een reactie