SSD Kaart: De solid state drive!

Ik heb echt genoeg van mijn langzame laptop. Het beestje is zo traag met opstarten dat het ruim twee minuten duurt voordat hij klaar is om gebruikt te worden. Ik ben gaan informeren bij een ICT specialist om erachter te komen hoe ik mijn laptop sneller kan maken. Deze meneer vertelde mij dat een SSD kaart een effectieve manier is om ervoor te zorgen dat de laptop sneller opstart. De SSD kaart zorgt ervoor dat de laptop sneller kan opstarten doordat het bepaalde opstartfuncties als het war opslaat. Er zijn twee vormen van SSD’s. Interne en externe SSD’s. De interne SSD wordt binnen een computer geplaatst en de externe schijf kan extern worden aangesloten. De schijven hebben verschillende opslagcapaciteiten. Denk er daarom aan welke capaciteit jij nodig hebt.

SSD voor je laptop

De kleine schijven hebben een zeer grote opslagcapaciteit. Maar naast het feit dat het veel opslagcapaciteit heeft kan het ook ervoor zorgen dat je laptop of computer sneller wordt. Het is een soort vervanger voor de oude harde schijf of een toevoeging voor extra geheugen. Een SSD verschilt ten opzichte van een harde schijf doordat het geen bewegende onderdelen bevat. Hierdoor is een deze schijf steviger, sneller en bestendig tegen een val.

De SSD

De SSD heeft verder nog vele voordelen ten opzichte van de traditionele harde schijf. De schijf is sneller doordat het betere technologie bevat dan een oude harde schijf. Daarnaast is het lichter doordat het een kleiner formaat heeft. Tevens is het lichter doordat het geen bewegende onderdelen bevat. Een traditionele harde schijf heeft vaak een ventilator nodig om er voor te zorgen dat deze niet oververhit raakt. De SSD is gemiddeld ruim 4 keer sneller dan een gewone harde schijf. U kunt uw favoriete programma’s op een solid state drive zetten om deze gemakkelijker en sneller op te starten. In een laptop kan dit een groot verschil maken. Een SSD heeft geen bewegende onderdelen. Om deze reden verbruikt de solid state drive ook veel minder energie. Voor een laptop betekend dit dat het een langere accuduur kan hebben.

Mijn laptop

Door het implementeren van een interne SSD is mijn laptop veel sneller geworden. Alle programma’s waar ik normaal op moet wachten om op te starten zijn nu binnen enkele seconden opgestart. Tevens maakt mijn laptop nu veel minder geluid. De oude harde schijf is namelijk verwijdert en dit heeft als resultaat dat mijn laptop dus veel minder geluid produceert. Ik ben super tevreden met de ICT specialist die mijn uitstekend geholpen heeft met mijn laptop!

Geef een reactie