Cowboy laarzen

Het wordt steeds weer populairder, de stoere cowboy laarzen. Vroeger was het al helemaal hip maar nu komt het weer helemaal terug. Je ziet het zelfs tijdens fashion shows op de catwalk weer voorbij komen. Vaak worden ze dan gestyled met een schattig jurkje erboven maar door de laarzen eronder wordt de outfit gelijk een stuk stoerder.

Sendra laarzen

Een bekend merk van de cowboy laarzen zijn Sendra laarzen. Het Spaanse merk Sendra bestaat al ruim 100 jaar. In 1913 is het merk begonnen met de laarzen te maken. De laarzen worden met de hand gemaakt en is een van de best verkochte cowboy laarzen van de wereld! De Sendra laarzen zijn goed te combineren met verschillende outfits, onder een jeans of een rok staat het leuk, maar ook onder een jurkje kan je de laarzen rocken! Er zijn verschillende soorten cowboy laarzen, met een hoge of lage schacht, een ronde of een spitse neus of bezet met studs, kralen of kettingen. Hoe langer je de laars aan hebt hoe meer comfortabel ze gaan zitten. Ook gaan de laarzen zich steeds meer naar je eigen voet vormen, waardoor je uiteindelijk je eigen unieke laars hebt. Hoe vaker je ze draagt hoe meer je de vintage look terug ziet in de schoen. Het maken van de laars wordt in 250 stappen gedaan en is daarom nogal een werkje. De prijs van de laarzen ligt daardoor wel in het wat hogere segment, tussen de €149,- en de €399,-.

Biker boots

Het merk Sendra verkoopt ook ander soort laarsjes, namelijk de biker boots. Deze laarsjes zie je de laatste tijd ook echt overal voorbij komen. Onder een rokje, onder een nette broek, onder een jeans of onder een jurkje het kan allemaal met de biker boots. De Sendra biker boots zijn meestal zwart van kleur en hebben een grove zool. Ze zijn gemaakt van echt leer en voelen daardoor stevig aan om de voet. Vaak worden de laarsjes nog wat stoerder gemaakt met gespen of riempjes aan de schoen.

Accessoires

Bij bijna elke laars die ze verkopen is een leuk extra riempje of een setje sporen verkrijgbaar. Deze riempjes en kettinkjes zijn perfect om te mixen en te matchen met elkaar. Zo kan je je laarzen elke dag weer een andere stijl geven en zo aanpassen op je outfit. De sporen zijn ook los verkrijgbaar zodat je kun variëren. Kortom, elke vrouw hoort een paar stoere laarsjes in haar kast te hebben!

Geef een reactie