Bedrijfsafval recyclen is belangrijk 

Bedrijven die zich bezighouden met het produceren van producten of functioneren als groothandel, produceren veel bedrijfsafval. Hierbij kan je denken aan resten die overblijven na het produceren van producten, maar ook aan plastic en kartonnen verpakkingsmaterialen. In het verleden werd al dit afval in een restafvalbak gedaan, maar dat is erg zonde. Het produceren van plastic, karton en verschillende soorten materialen is namelijk zeer schadelijk voor onze prachtige planeet en daarnaast kun je zelfs geld verdienen met het verzamelen en sorteren van bedrijfsafval. 

 

Het plaatsen van meerdere bedrijfsafvalcontainers

Wanneer je bedrijfsafval wilt sorteren en laten recyclen, dan maak je zeker een verstandige keuze. Hierdoor zijn er minder grondstoffen nodig voor het produceren van nieuwe materialen en bovendien kan je bedrijf er geld mee verdienen. Het sorteren van bedrijfsafval begint met het plaatsen van meerdere bedrijfsafvalcontainers. Zo heb je bijvoorbeeld een bedrijfsafvalcontainer enkel voor papier en karton, maar ook een bedrijfsafval container voor metalen zoals koper. Deze containers kun je kopen, maar de beste keuze die je kan maken is het nemen van een contract bij een bedrijf waar je bedrijfsafvalcontainers kunt huren. Zij zullen de containers komen ophalen en zorgen dat je een vergoeding krijgt voor het ingezamelde afval. 

 

Wat kost het plaatsen van bedrijfsafval containers?

Wat het plaatsen van een of meerdere bedrijfsafvalcontainers precies gaat kosten, is afhankelijk van bepaalde zaken. Zo heeft ieder bedrijf waar je hiervoor terecht kan een eigen tarief en is ook het aantal gehuurde containers bepalend voor de prijs die je zult betalen. Daarnaast kan het voorkomen dat je bedrijf veel afval produceert en er dus dagelijks of wekelijks afval opgehaald moet worden om naar de stort of de recycler te brengen. Dit brengt dan ook weer kosten met zich mee die jij moet betalen.

 

Wat gebeurt er met het afval?

Het bedrijf waar jij een contract hebt afgesloten voor de huur van de afvalcontainers en het ophalen van afval, vernietigt dit hoogstwaarschijnlijk niet. Enkel de onbruikbare delen worden vernietigd. Materialen zoals plastic, kopen, ijzer en papier brengt het bedrijf naar een recycler in Nederland. De recycler zorgt er dan voor dat er weer nieuwe materialen van gemaakt kunnen worden. Op deze manier draag jij, het bedrijf waar je in zee mee bent gegaan en de recycler bij aan een schonere wereld. Naast dat dit een erg mooi doel op zichzelf is, kan het ook voordelen opleveren voor het bedrijf.  

Geef een reactie