Bij Rhijnhof Leiden regel je de perfecte uitvaart voor jouw dierbare

Dat klinkt misschien nogal vreemd, want wat is nu een perfecte uitvaart? Een perfecte uitvaart is een uitvaart die helemaal past bij jouw dierbare overledene. Je viert het leven dat deze persoon heeft geleefd en je rouwt om zijn of haar dood. Je geeft mensen de mogelijkheid om herinneringen op te halen, muziek te luisteren die de overledene nog zelf heeft uitgekozen en te kijken naar foto's en filmpjes over het leven van de overledene. Dit kan gedaan worden in een afscheidsdienst geleid door een pastor, rabbi, imam of dominee, maar het kan ook op kleinere schaal. Je kunt hierbij wel wat hulp gebruiken. De mensen van Rhijnhof Leiden of van Crematorium Breda staan voor je klaar. Zij kunnen je adviseren en van de benodigde informatie voorzien.

Rhijnhof Leiden heeft de kennis in huis

Bij een overlijden moet meer geregeld worden dan alleen de afscheidsdienst, in welke vorm dan ook. Er moet ook aangifte gedaan worden van het overlijden en er zijn, natuurlijk, nog veel meer zaken die geregeld moeten worden. Rhijnhof Leiden kan je helpen om de eerste periode na het overlijden van jouw dierbare zo goed mogelijk door te komen. Om te beginnen natuurlijk met een perfect geregelde afscheidsdienst en aansluitende begrafenis of cremtatie. Rhijnhof Leiden staat voor je klaar met raad en daad!

Ga uit van de wensen van de overledene

Het helpt enorm wanneer de overledene nog zelf op papier heeft gezet of heeft gezegd wat hij of zij wil na het overlijden. Je hebt dan een houvast waaraan je je kunt optrekken. En dat scheelt veel energie. Je moet dan nog steeds heel veel regelen, maar veel (moeilijke) keuzes zijn dan al voor je gemaakt. Weet je totaal niet wat de overledene gewild zou hebben? Dan is wat hulp nog meer aan de orde. Rhijnhof Leiden weet wat mogelijk is en kan je helpen te bepalen wat echt past. Ook al hebben ze de overledene zelf niet gekend.

Verplaats jezelf in de overledene

Heeft je dierbare overledene niets gezegd of op papier gezet? Dan is het een kwestie van bedenken wat bij hem of haar zou passen. Is iemand altijd lid geweest van de plaatselijke muziekvereniging? Dan kun je deze vereniging vragen een aubade of een serenade te brengen tijdens de uitvaart. Is iemand altijd lid geweest van de lokale scoutinggroep of sportvereniging? Dan kun je de leden vragen om een erehaag te vormen. Heeft iemand zich ingezet voor een goed doel? Dan kun je vragen om donaties voor dat doel in plaats van bloemen. Kies wat past bij jouw dierbare overledene.

Geef een reactie