Bouwen, bouwen, bouwen

Misschien is het een beetje gek maar ik ben de laatste tijd geïnteresseerd geraakt in bouwmaterialen en de toepassing daarvan. Tsja, je moet toch wat met je leven. NU is het niet zo dat ik dag en nacht achter de computer zit om alles te checken wat er maar te vinden is op internet. Het is eigenlijk meer zo dat ik televisieprogramma’s als ‘Het Blok’ graag kijk.

Op dit moment woon ik toevallig ook in een wijk waar veel mensen aan het verbouwen zijn. Waarschijnlijk gaat het dus echt beter met de economie want iedereen is geld aan het uitgeven. Vorige week fietste ik toevallig langs een van mijn buren en die waren ook bezig met een project.

Zij hebben de oude boeidelen (dat zijn die dingen die bij je dakgoot zitten) vervangen door trespa plaat. Uiteraard ben ik even een praatje gaan maken met de buurman en die vertelde dat hij er erg enthousiast over is. Hij had het weer bij een kennis van hem gezien en die was er erg tevreden over. Ik kende het merk trespa wel maar wist eigenlijk niet precies wat de eigenschappen van zon plaat waren.

Opzoeken!

Inmiddels kennen jullie mij al wat langer en het eerste wat ik bij thuiskomst heb gedaan is dat ik dat op internet ben gaan opzoeken en daar vond ik meteen het antwoord. ‘Trespa is een vlakke plaat op basis van hars versterkt met op hout gebaseerde vezels. Trespa leent zich uitstekend voor verticale toepassingen zoals gevelbekleding en balkonbekleding. Trespa kenmerkt zich door zijn sterkte, weerbestendigheid en brandveiligheid. Bij brand zal Trespa niet smelten, druipen of exploderen. ‘

Mooi materiaal

Het lijkt dus wel een soort bovennatuurlijk materiaal te zijn. Uiteraard is dat het niet maar hebben ze gewoon met de huidige technieken dit soort materiaal gefabriceerd. Toch krijg ik na het lezen van de betekenis altijd zin om het even te gaan testen. Even een aansteker erbij houden bijvoorbeeld om te kijken of het echt waar is wat er wordt geschreven. Gelukkig is de dakgoot van mijn buren erg hoog (grapje natuurlijk)

Zelf heb ik geen trespa platen in mijn huis. Misschien is dit wel iets voor de toekomst als er iets moet worden vervangen. Heeft een van jullie trespa in huis? Of weet je misschien dat het is verwerkt in het gebouw waar je werkt? Wat is je mening er over? Als je wilt, laat het dan even achter in de reacties.

Geef een reactie