CBD olie kopen voor midlife kwaaltjes

Een nieuwe hype in Nederland is CBD olie. Steeds vaker duikt CBD-olie op tussen de alternatieve geneeswijzen. Nu begin ik zelf last te krijgen van typische midlife kwaaltjes, maar daar wil ik nog niet aan toegeven door medicijnen te kopen. Een vriend van mij raadde CBD-olie aan. Ik wist zelf erg weinig over de olie, dus ik ben op onderzoek uitgegaan. Uiteindelijk was ik overtuigd en heb ik de olie gekocht. Tot zo ver ben ik er ontzettend tevreden mee!

Wat is CBD olie nou eigenlijk?

Ik dacht altijd dat de olie echt iets voor hippies was, maar steeds vaker hoor ik erover. Wat voor mij interesse wekte is dat er geen THC in zit. THC is de stof in cannabis waarvan je ‘stoned’ wordt. Het is een psychoactieve stof, die dus niet in de olie zit. Wat de olie wel bevat zijn plantaardige stoffen. De olie wordt officieel gezien als voedingssupplement, maar bijna elke gebruiker spreekt over positieve effecten voor veel voorkomende kwaaltjes. CBD olie is niet hetzelfde als wietolie. Wietolie bevat namelijk hoge concentraties THC, en is dan ook niet legaal in Nederland. Hennepzaadolie is van oorsprong wel hetzelfde als CBD olie, omdat beide uit de hennepplanten gemaakt worden. Echter, aan hennepzaadolie is vaak THC en CBD toegevoegd. Alleen CBD-olie is legaal verkrijgbaar in Nederland

Welke kwaaltjes pakt CBD olie aan?

Wat de precieze effecten zijn verschilt per persoon, maar over het algemeen kalmeert CBD olie angstige gevoelens en stress. Ook kan het de slaapkwaliteit verbeteren, pijn verminderen en je spijsvertering optimaliseren. Zelf heb ik gemerkt dat sinds ik CBD olie gebruik, ik beter slaap. Ik ben meer ontspannen voordat ik ga slapen en wordt meer uitgerust wakker. Ook helpt het tegen chronische pijnklachten. Zelf heb ik erg veel last van rugpijn, en dat is een stuk minder geworden door het gebruik van de olie. Daarnaast heeft CBD ook anti-inflammatoire eigenschappen: het gaat ontstekingen tegen of vermindert ze.

CBD olie kopen, waar let je op?

Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten bij CBD olie kopen. Als eerste is het belangrijk om te zeggen dat de wetenschap tot nu toe niet de werking van CBD olie als feit ziet. Dit betekent dat de voordelen van CBD olie niet officieel zijn bewezen. Zoveel mensen gebruiken de olie en wijzen allemaal op dezelfde voordelen. Daarom kunnen de voordelen wel als betrouwbaar gezien worden. Tegenwoordig kun je bijna overal CBD olie kopen. De grote drogisterijketens verkopen het, maar je kunt ook op het internet opzoek gaan. Dan heb je meer keuze, en kun je een olie kiezen die perfect bij je past!

Geef een reactie