De 4 beste tips om je tuin zomerklaar te maken

Ga je binnenkort je tuin onder handen nemen om ervoor te zorgen dat je tuin helemaal klaar is voor de zomer? Dan is het vaak lastig te bedenken waar je moet beginnen, zeker als er nog veel moet gebeuren. Daarom lees je in dit blog de 4 beste tips voor het zomerklaar maken van je tuin. Met deze tips ga jij goed voorbereid van start! 

Haal de juiste benodigdheden in huis

Een goed begin is het halve werk. Niets is zo vervelend als er halverwege de klus achter komen dat je bepaald gereedschap of andere hulpmiddelen mist en naar de bouwmarkt of winkel te moeten. Zorg er dan ook voor dat je de basisbenodigdheden in ieder geval thuis hebt; zorg voor een goede schep, emmer, hogedrukreiniger, onkruidwieder, grasmaaier en zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om het tuinafval weg te gooien. Huur bijvoorbeeld een tuinafval container waarin je gemakkelijk al het afval in één keer weg kunt gooien. Tegenwoordig kun je online makkelijk een goedkope container huren, die ook nog eens voor je opgehaald en gebracht wordt. 

Creëer overzicht en orde 

Is het al een tijdje geleden dat je je tuin eens goed onder handen genomen hebt? Zorg er dan voor dat je begint met het creëren van orde en overzicht. Gooi eerst al het bestaande tuinafval (zoals gevallen bladeren en takken) weg en zet alle tuinmeubels, decoratie en andere producten aan de kant. Zo zorg je voor meer rust en kun je onmiddellijk in ieder deel van de tuin aan de slag. 

Zorg voor een duidelijk doel

Ga je de tuin onder handen nemen? Dan is het belangrijk dat je goed weet welk resultaat je nastreeft; wil je alleen een nettere, schonere tuin of wil je ook meer groen of een andere indeling in de tuin creëren? Maak het doel voor jezelf helder en maak gebruik van een plattegrond om duidelijk in kaart te brengen hoe de tuin er – wanneer je klaar bent – uit moet komen te zien.

Schakel hulp in en werk stapsgewijs 

Moet er veel in de tuin gebeuren? Dan kan het overweldigend voelen om de hele tuin in één keer aan te pakken. Waarschijnlijk heb je niet eens de tijd om er een lange tijd achter elkaar mee bezig te zijn. Maak het jezelf dan ook gemakkelijk: verdeel het werk in stappen en schakel hulp in bij de zwaardere taken. 

Geef een reactie