De verschillende haartransplantaties geschikt voor vrouwen 

Ongewenst haarverlies kan erg vervelend zijn. De meeste mensen gaan zich hierdoor een stuk minder zelfverzekerd voelen dan eerst, maar gelukkig zijn er dingen die je ertegen kunt doen. Over het algemeen zijn het voornamelijk mannen die last hebben van het uitvallen van hun haar. Toch zijn er ook vrouwen die hier mee te maken krijgen. Bij ongewenst haarverlies kun je ervoor kiezen om een haartransplantatie te doen.

 

Verschillen tussen een haartransplantatie bij mannen en vrouwen

De meeste technieken en methodes voor haartransplantaties zijn ontwikkeld voor mannen. Dit komt voornamelijk doordat haaruitval een stuk vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen. Er zijn echter amper verschillen tussen de haartransplantaties voor mannen en vrouwen. Bij een haartransplantatie bij vrouwen wordt er echter wel vaak gekozen voor een haarsparende behandeling terwijl dit bij mannen niet zo is. 

 

Hoe gaat een haartransplantatie bij vrouwen in zijn werk?

Bij een DHI haartransplantatie en bij de FUE methode zal er aan de achterkant van het hoofd een haarkrans zitten. Hier zullen de grafts worden afgenomen uit het gebied met veel haar en vervolgens in het gebied met weinig haar worden geïmplanteerd. De haarwortels zullen met 1 tot 4 haren tegelijkertijd uit je hoofd worden gehaald en verplaatst. Hoeveel grafts er per operatie kunnen worden afgenomen is afhankelijk van de methode van de operatie. Bij een haarimplantatie vrouwen zullen net zoals bij die van mannen de haren na 2 tot 4 weken uitvallen. Vervolgens zullen deze haren na ongeveer 3 tot 4 maanden weer helemaal zijn aangegroeid. Na een jaar wachten zul je het uiteindelijke resultaat van de haartransplantatie zien. 

 

De voordelen van een haartransplantatie voor vrouwen

Als de behandeling voor vrouwen helemaal is afgerond, kun je je leven weer hervatten als voorheen. Je zult geen last meer hebben van de kale plekken of plekken met minder haar. Voor veel vrouwen zal dit zorgen voor een stuk meer zelfvertrouwen. De haartransplantatie heeft naast het feit dat je in het eerste jaar af en toe op controlebezoek moet geen behandeling. Je zult dus na een jaar verder niks meer hoeven doen om je haar te onderhouden. Wel is het belangrijk om gedurende het eerste jaar goed te laten kijken naar hoe het geïmplanteerde haar zich ontwikkeld. Als je je in het buitenland hebt laten opereren, hoef je hier niet altijd voor naar het buitenland. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om je te laten opereren in Turkije kun je de voorbereiding en de nazorg allemaal in Nederland laten doen. Op deze manier hoef je niet voor een lange periode in het buitenland te zitten. Ook zul je zo niet meerdere keren heen en weer hoeven te vliegen tussen Nederland en Turkije. Het geïmplanteerde haar heeft overigens geen andere behandeling nodig dan de rest van je haar. 

 

Geef een reactie