Een audicien aan huis

Er zijn een hele hoop dingen leuk aan ouder worden, maar ook een aantal wat minder. Zo kan het zijn dat jij of iemand in je omgeving minder goed kan horen in de loop van de jaren. Dit is natuurlijk niet fijn, je hebt het gevoel dat je de mensen om je heen minder goed kan verstaan, de televisie steeds harder moet zetten of in een restaurant geen goed hoorbaar gesprek meer kan voeren. Dit zijn allemaal dingen die voor jezelf of voor iemand die slechter kan horen in je omgeving niet fijn zijn. Gelukkig kan je tegenwoordig heel gemakkelijk een audicien aan huis om advies vragen. Het fijne van een audicien aan huis is dat je zelf dus nergens heen hoeft. Veel mensen zien op tegen het eerste bezoek bij een audicien, het is namelijk al niet fijn dat je gehoor achteruit aan het gaan is en dan moet je ook nog naar een audicien toe die je niet kent. 

 

Op je gemak

Het voordeel van een audicien aan huis is dat hij of zij gewoon bij jou thuis kan komen. Je blijft dan dus gewoon in je eigen vertrouwde omgeving. Wanneer ze bij je thuiskomen kan je een vrijblijvende hoortest doen. Hiermee wordt gemeten hoeveel je nog wel kan horen en wat er nog verbeterd zou kunnen worden. Vervolgens zal de audicien dit allemaal uitleggen in een adviesgesprek waarin hij of zij ook het een en ander zal aanraden. Bijvoorbeeld over wat voor gehoorapparaat het beste bij jou zou passen. Hier zijn namelijk een hele hoop verschillende opties voor. Als je zelf specifieke wensen of vragen hebt kan je dit allemaal op je gemak thuis bespreken met de audicien. Ook wanneer je vader of moeder een gehoorapparaat nodig heeft kan je gewoon erbij zijn als de audicien komt, misschien vindt je vader of moeder dit ook wel fijner. Is wel zo makkelijk thuis. 

 

Aan alle wensen voldoen

Wanneer je een keuze hebt gemaakt samen met de audicien voor het geschikte hoortoestel is het tijd om je oor goed op te meten. Hij wordt namelijk op maat gemaakt zodat het apparaat precies bij jouw oor past en fijn zit. Je hebt verschillende keuzes in wat het apparaat kan, de maat, batterijduur en andere opties. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een gehoortoestel te nemen wat zo klein is dat bijna niemand het zou zien. Dit is heel fijn als je al op jongere leeftijd een hoortoestel nodig hebt, dan schaam je je er misschien voor en vind je het niet zo fijn als iedereen het ziet. Ook hier kan je het met je audicien over hebben.  

Geef een reactie