Een nieuwe hobby: leer gitaarspelen!

Soms kom je op een punt in je leven waarop je je een beetje verveelt. Je gaat elke dag naar je werk, boodschappen doen, koken, slapen en de volgende dag doe je precies hetzelfde. Het is daarom leuk en belangrijk om hobby’s te hebben. Maar ook een hobby vinden die perfect bij je past is niet altijd even makkelijk. Ik heb laatst de perfecte hobby voor mij gevonden, namelijk gitaarspelen. Ik zal jullie in deze blog uitleggen waarom dit naar mijn mening de perfecte hobby is voor mij en misschien ook wel voor jou…

Leuk, maar niet makkelijk

Allereerst is gitaar spelen echt heel leuk. Maar ondanks dat het zo leuk is, is het niet makkelijk. En dit is dan ook weer wat het nog leuker maakt. Het geeft namelijk een beetje uitdaging en dat hebben veel mensen wel nodig. Als je iets kan leren in 1 dag is het veel te simpel en moet je gelijk weer opzoek naar een nieuwe hobby. Met gitaar spelen is dit niet het geval doordat je eerst alle gitaarakkoorden moet leren en de grepen die hierbij horen. Ook de grepen zijn niet makkelijk. Het voelt soms net alsof je vingers in de knoop zitten!

Het is ontspannend

Ten tweede is muziek maken heel ontspannend. Omdat je op zo veel dingen moet letten – ritme, akkoorden, melodie – heb je geen tijd om over andere dingen na te denken. Ideaal dus als je fulltime werkt of veel aan je hoofd hebt. Ik ben veel te nuchter om na mijn werk bijvoorbeeld een kwartier te gaan mediteren. Ik pak veel liever een uurtje de gitaar om lekker te gaan oefenen! Daarnaast is muziek zelf ook goed voor je humeur. Het is, volgens mij, algemeen bekend dat muziek mensen vrolijker en positiever maakt. Nog een reden om wat lesjes te gaan nemen dus.

Als je het eenmaal kan, is het geweldig

Bedenk je eens dat je op een zwoele zomeravond met vrienden rond het kampvuur zit. Een biertje erbij, gezelligheid… Het enige wat nog ontbreekt is een muziekje. Maar daar breng jij wel even verandering in! Je pakt je gitaar en speelt een paar lekkere zomerhits. Een paar vrienden van je beginnen erbij te zingen en de sfeer is helemaal compleet.

Om deze reden is het dus geweldig als je straks het gitaar spelen onder de knie hebt. Je kunt van elke situatie een sfeervol en vrolijk feestje maken. En geloof me; ik ken niemand die een beetje gitaarmuziek op de achtergrond niet leuk vindt!

Geef een reactie