Geen idee waar je op vakantie moet dit jaar? Bezoek Texel!

Elektrische fiets huren in De Koog op Texel

Voor de kust van Noord-Holland ligt Texel, ons grootste Waddeneiland. Bijna 700.000 toeristen weten ieder jaar de weg naar het eiland te vinden. Niet alleen toeristen uit eigen land, maar ook veel Belgen en Duitsers weten de weg te vinden. De Koog is met stip het populairst om te verblijven.

De Koog: parel aan de Noordzeekust

Eén van de oudste dorpen op Texel is De Koog. Gelegen aan de westkant van het eiland is De Koog de enige plaats op het eiland dat gelegen is aan de Noordzeekust. Slechts twee duinenrijen scheiden het strand van het dorp. Vroeger was De Koog een vissersplaats. Door extreem zware stormen trok de oorspronkelijke vossersbevolking weg uit het dorp. Alleen de kerk uit 1415 en een huisje ernaast herinneren nog aan deze tijd. Tegenwoordig kent De Koog ongeveer 1300 inwoners. De Koog is met name populair onder toeristen vanwege de vele uitgaansgelegenheden, restaurants en het brede strand op loopafstand.

Fietsen op Texel

Eén van de populairste activiteiten op Texel is fietsen. De Koog vormt hiervoor een prima starpunt. De parkeergelegenheid in De Koog is goed; aan de rand van het dorp is een ruime parkeerplaats waar tegen scherp tarief geparkeerd kan worden. Wie geen zin heeft om zijn eigen fiets mee te nemen kan je terecht bij fietsverhuur De Koog. Tegen scherpe prijzen huur je gemakkelijk en voordelig een gewone of een elektrische fiets, zonder gedoe.

Texel kent meer dan 150 kilometer aan fietspaden, die je langs de mooiste plekken op het eiland brengen. Stichting Duurzaam Texel heeft over 170 kilometer bestaande paden en wegen een fietsroutenetwerk met 57 knooppunten en 16 informatiepanelen gerealiseerd.

Eén van de mooiste routes brengt je van De Koog, via het Nationaal Park Duinen van Texel naar Den Burg. Vervolgens brengt de route je naar de haven van Oudeschild. Vervolgens fiets je langs de Waddenzee, aan de oostkant van het eiland, door naar Oost. Wil je echt kilometers maken, wat op een elektrische fiets gemakkelijk gaat, dan fiets je door naar de vuurtoren in De Cocksdorp.

 

Geef een reactie