Hoe houdt je jouw kat gezond?

Spelen

Het is natuurlijk erg belangrijk dat jouw kat voldoende aandacht krijgt. Als je niet een andere kat of een hond hebt, betekent dit dat jouw kat geen speelmaatje heeft en dat jij dus dit speelmaatje moet zijn. Vergeet dus niet om voldoende tijd aan jouw kat te besteden. Naast voor zijn of haar psychische welzijn is beweging natuurlijk ook erg belangrijk voor de fysieke welzijn van jouw kat. De kat kan natuurlijk niet naar de fitness, dus koop genoeg speeltjes om jouw kat bezig te houden. Balletjes zijn ook erg handig om de kat achter aan te laten rennen.

Kattenbak

De kattenbak is natuurlijk de wc van de kat. Jij wilt zelf ook op een hygiƫnische wc je behoefte doen. Zo wilt je kat ook niet op een te vieze kattenbak zijn of haar behoefte doen. Vergeet zodoende niet om vaak genoeg de kattenbak te vervangen. Om stank en snelle vervanging te voorkomen kan je ook de drolletjes er na de behoefte uit halen met een schepje. Bovendien is de soort vulling van de kattenbak ook belangrijk. Zo kan deze gevuld worden met oude kranten maar dit gaat snel stinken. Andere mogelijkheden zijn zand en houtkorrels. En zijn zelfs vocht- en geur absorberende korrels voor in de kattenbak.

Voeding

Uiteraard is het erg belangrijk om gezonde en passende voeding voor jouw kat te kopen. Niet alleen de hoeveelheid, maar ook de samenstelling van het voedsel is belangrijk. Zoals mensen vitamines en mineralen binnen moeten krijgen hebben katten ook hun nodige voedingselementen. Zo moet je bij het kopen van voedsel goed kijken wat het vlees- of visgehalte is, veel bedrijven gebruiken namelijk granen als vulsel voor de voeding. Granen behoren echter niet tot het gewoonlijke eten van de kat en kan beter achterwege gelaten worden. Ditzelfde geldt voor suiker, net als dat suiker voor de mens slecht is, is het ook schadelijk voor de kat. Vooral de tanden kunnen verslechteren bij een inname van teveel suiker. Royal Canin heeft een groot aanbod van voedsel, zodoende kan je goed zoeken wat passend is voor jouw kat. Vraag eventueel bij de dierenwinkel advies.

Ondanks al deze moeite kan jouw kat natuurlijk nog steeds ziek worden. Als dat gebeurt is het belangrijk om jouw kat naar de dierenarts te brengen. Overigens kunnen katten ook ziek zijn zonder dat zij symptomen vertonen. Zodoende is het belangrijk om jouw kat sowieso een keer per jaar te laten controleren door de dierenarts.

Geef een reactie