Kleding voor mensen in hun midlife

Of het nu bewust of onbewust gebeurt, is niet helemaal duidelijk, maar mensen kleden zich vaak naar hun leeftijd. Een paar uitzonderingen daargelaten, maar het gebeurt massaal. Hoe het komt is voor niemand duidelijk en nergens staat welke kleding bij een bepaalde leeftijd hoort. Toch hebben we een bepaald beeld bij verschillende leeftijden en wat er gepast zou zijn om te dragen. In deze blog lees je alles over kleding en wat er bij welke leeftijd past. Uiteraard bepaal je zelf wat je aan doet, wij bespreken wat een groot deel van de mensen aan doet op  een bepaalde leeftijd.

Zo kleden twintigers zich

Ze komen praktisch net uit hun tienerjaren en zijn eindelijk volwassen. Niemand vertelt ze meer wat zij wel en niet aan mogen. Op een normale dag dragen , jonge mannen en vrouwen van die leeftijd vooral veel spijkerbroeken. Daarbij heb je ook nog het verschil tussen de sportieve mensen die graag in een trainingspak lopen en de jongens die bijna overal te spotten zijn in een overhemd. Als schoenen worden sneakers en laarsjes gedragen. Tijdens het uitgaan geldt voor de vrouwen dat er veel huid wordt getoond. Vaak dragen zij een diepe decolleté en een strakke rok of broek. Wat de groep die hierna komt minder snel doet.

We worden ouder

Mensen van dertig jaar en ouder hebben een net iets andere mindset. Vaak komt dit doordat de meesten al kinderen hebben en al een aantal jaar een vaste baan hebben. Nog steeds worden spijkerbroeken veel gedragen, maar een spijkerbroek met een scheur kan hier al niet meer (niet onze mening). De kleding is netter en de schoenen zijn vaak niet meer de grootste populaire merken. Daarentegen wordt de kledingstijl voor velen wel duurdere. Dit zou kunnen komen door de betere welvaart. De groep gaat op een andere manier uit en kleedt zich liever netjes dan uitdagend. Zo zou iemand van in de veertig sneller bretels kopen dan een twintiger. Dat wilt niet zeggen dat een twintigers met een nettere smaak geen bretels kopen of iets dergelijks.

Midlife

Als het meezit worden de meeste mensen al gauw ouder en spreken we van midlife. Dit is gek genoeg ook het moment dat veel vrouwen zich weer wat ouderwetser gaan kleden. Alles is minder strak en aansluitend en jurken worden weer het nieuwe zwart. Voor mannen geldt dat minder vaak. De kleding stijl blijft meestal een beetje hetzelfde als tijdens hun jaren als veertiger. Midlife of niet, iedereen moet ten allen tijde dragen waar hij of zij zich prettig in voelt.

Geef een reactie