Laat je rijden: optimaal genieten van mooi Bali

We zijn al maanden aan het dromen over onze vakantiebestemming voor dit najaar. Zowel mijn vriend als ik stellen een lijstje op met dingen die we willen doen op vakantie. Daar zoeken we dan de beste bestemming bij. De ene keer zijn we er sneller uit dan de andere keer. Vorig jaar had mijn vriend maandenlang hard gewerkt om zijn nieuwe bedrijf op de markt te zetten. Hij was toe aan rust en wilde gewoon lekker aan het strand kunnen liggen, slapen wanneer hij dat wilde en lekker eten en drinken. Dat kwam mij ook goed uit want ik had juist een groot project afgerond op mijn werk. Het werd een luxe appartement in een all-inclusive resort op Kreta. Kwestie van boeken en wegwezen.

Voorpret

Dit keer staan de zaken er anders voor. We willen deze vakantie gaan actief genieten van natuurschoon. Zelf wil ik een tocht te paard maken en mijn vriend wil graag wandelen en snorkelen. Ik heb deze keer geen zin om te rijden. Als we een auto huren, rijden we om beurten. Als ik rij op onbekend terrein moet ik op de weg letten. Ik kan dan niet echt genieten van de omgeving. Ik vind het altijd wel leuk om de tijd te nemen en samen te ontdekken wat onze vakantiebestemming gaat worden. Het maakt deel uit van de voorpret, nog vóór we een keuze hebben gemaakt. Uiteindelijk komt er natuurlijk een moment dat we op internet gaan kijken welke bestemming past bij onze wensen van dat moment. Het is een Rondreis Bali geworden! Op Bali kun je je hart ophalen aan de prachtige natuur. Uiteraard zullen we een aantal toeristische plekken bezoeken maar er zijn ook leuke onbekende dorpjes te bezichtigen zoals Blayu en Blimbing. Mijn vriend gaat de onderwaterwereld bij Menjangan ontdekken en ik doe mee met snorkelen. Tenslotte krijg je niet elke dag de kans om zoiets moois te zien.

Een reis op maat gemaakt

We logeren een paar nachten in het Nationale Park Bali Barat. Daar krijg ik de kans om mijn tocht te paard te maken. We huren een auto met chauffeur, zo kunnen we beide genieten van de omgeving. We blijven drie weken weg en willen graag veel zien van Bali maar ook momenten inbouwen van rust. Daarom doen we de Gili eilanden aan met de mooiste stranden. We hebben veel ideeën opgedaan voor de Bali-reis op de website van Van Verre. Daar staan mooie voorbeeldreizen die je kunt boeken maar je kunt ook je eigen reis samenstellen. Dat is wat we hebben gedaan, onder de deskundige begeleiding van de reisexperts. Zij hebben ons geweldig geholpen met tips en ideeën. Je merkt dat deze mensen weten waar ze het over hebben. Ze kennen de omgeving en hebben contacten met de lokale bevolking. Ik kan niet wachten!

Geef een reactie