Nieuwe woontrends voor het nieuwe jaar

De maand december is alweer even aan de gang en dat betekent dat we langzamerhand richting het einde van 2019. Eerst nog even genieten van de kerstdagen uiteraard maar daarna mogen we weer een jaar in stijl afsluiten, en wat voor een jaar! 2019 heeft ons weer veel nieuwe inzichten en leermomenten gebracht. Met deze ervaringen maken we ons op voor een jaar met nieuwe verrassingen. Een van die verrassingen kunnen we je alvast verklappen en dat zijn de woontrends voor het nieuwe jaar. Benieuwd wat 2020 onze woningen gaat brengen? Lees dan snel verder.

Het jaar van natuurlijke kleuren en materialen

In 2019 is er uiteraard al een mooi begin mee gemaakt maar in 2020 borduren we gewoon verder op deze trend. Natuurlijke kleuren en materialen zijn populairder dan ooit en maken ons huis leefbaar. Ze creëren een ongelofelijk zachte en vriendelijke sfeer en zijn bijna in alle stijlen wel te implementeren. De houten laminaat vloer blijft ieder jaar weer ontzettend populair. Het mooie van deze vloer is dat die te verkrijgen is in zoveel mogelijkheden dat hij altijd wel in te passen valt. Daarnaast zijn we ook twee opvallen kleuren steeds meer terugkomen en dat zijn de kleuren honey en ijsblauw. Honey staat ook wel gelijkt aan de kleur van honing en komt in een warme kleur die uitloopt van oranje tot bruin. IJsblauw neigt een beetje naar de groene kant van blauw en wordt echt ervaren als “back to the nature”.

Het jaar van groen

Naast de kleuren honey en ijsblauw zal ook de kleur groen veel gezien gaan worden. En dan nog geen eens zo zeer in de kleur groen maar vooral in groen qua planten en bloemen. De natuur in huis halen wordt steeds populairder en geliefder. Daarnaast heeft het ook nog eens flinke voordelen. Zo wordt de lucht bijvoorbeeld gereinigd door sommige planten en kun je, je eigen voeding telen of verzorgingsproducten maken. Groen is huis is hot en is weer perfect te combineren met andere natuurlijke kleuren en materialen

Het jaar van de multifunctionele inrichting

Onze maatschappij wordt steeds slimmer, zo ook onze inrichtingen van de woningen. Waar we vroeger nog veel ruimtes open lieten weten we deze nu op de meest creatieve manier in te vullen. Maar daarnaast weten we ook juist weer ruimte te besparen in kleinere ruimtes door voorwerpen te voorzien van meerdere functies zoals de “fiets-aan-de-muur” trend. Daarnaast worden er ook steeds meer handige snufjes in huis gehaald die ons met een hoop dingen kunnen helpen zoals een slimme thermostaat of de Google Home. Alles kan en mag in 2020 als het maar bijdraagt aan een  multifunctionele woning.

Geef een reactie