Meest romantische films en hun wijze lessen

The Notebook

Bijna elke vrouw heeft deze klassieker wel gezien of heeft deze nog op haar lijstje staan. Vooral de scéne waar Noah in de sloep aan het peddelen is, is onvergetelijk. Wil jij jouw vriendin verrassen en deze super romantische scène naspelen? Ja dat gaat moeilijk zonder dat je eigenaar bent van een bootje en peddels, maar nee hoor! Huren is ook een optie. Je kan zelf een sloep huren namelijk. Elke vrouw zou natuurlijk intens blij worden van zo’n romantisch gebaar. Deze film maakt duidelijk dat het niet uitmaakt wie je bent en hoeveel geld je hebt, maar dat het gaat om de band en liefde tussen twee personen. Ook de film Maid in Manhattan en natuurlijk Pretty Woman probeert deze belangrijke waarheid te verduidelijken. En vergeet uiteraard Romeo + Juliet niet!

Titanic

Uiteraard kan Titanic niet in dit lijstje missen. In eerlijk gezegd niet zeggen dat ik Titanic ooit heb gekeken zonder niet een traantje weg te moeten pinken. Het is natuurlijk een film met een zielig einde, maar het is wel een enorm romantische film waar met heel veel emotie gespeeld wordt. Er is natuurlijk geen groter gebaar van liefde dan de actie van Jack, maar dat maakt dit einde van de film tegelijkertijd ook zo zuur. Ik vind het een prachtige film, maar het is niet een film die je wilt kijken als je vrolijk wilt worden.

Dirty Dancing

Om maar gelijk door te gaan met een andere klassieker. Deze film laat niet alleen liefde, maar ook opstandigheid en verleiding goed zien. Baby is een geweldig karakter waar iedereen meteen fan van wordt en uiteraard helpen de looks van Johnny ook erg mee. Deze film leert ons dan ook dat leeftijd geen rol hoeft te spelen bij liefde.

Beauty and the Beast

Het maakt eigenlijk niet uit welke versie je kijkt, de Disney tekenversie of de recentere film met Emma Watson. Het is een geweldig verhaal waarin Belle niet alleen zichzelf wilt opgeven voor de vrijheid van haar vader, maar ook door het uiterlijk heen ziet en iemand waardeert om zijn karakter in plaats van zijn uiterlijk.

To All the Boys I’ve Loved Before

Ten slotte is er nog een erg romantische en grappige film uit 2018. Deze film probeert niet alleen het belang van liefde op zich, maar ook van het vertellen van de waarheid te illustreren. Ik vind dit persoonlijk een erg leuke film en raad hem zeker aan!

Geef een reactie