Met deze tips bouw jij een betere gezondheid op!

Het is inmiddels bijna winter en dit breng bij veel van ons lichamelijke ongemakken met zich mee. Zo wordt er gesproken over vermoeidheid, maar ook over depressie. Om de winter goed door te komen, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede gezondheid. In dit artikel geven we je tips die je helpen bij het opbouwen van een betere gezondheid. 

Houd een tijdje in de gaten hoe je leeft

Veel mensen hebben niet in de gaten dat ze erg ongezond leven. Door dit een tijdje in de gaten te houden, weet je beter waar je op moet letten. Schrijf op wat je binnenkrijgt en noteer ook hoeveel je per dag beweegt. Doe dit enkele weken en probeer er op die manier achter te komen waar je het beste in kunt veranderen. Meestal kun je met wat kleine aanpassingen ervoor zorgen dat je stukken gezonder leeft. Zo kun je bijvoorbeeld met de fiets naar het werk gaan inplaats van met de auto. Daarnaast kun je tussen de middag een snicker vervangen met een appel. 

Let goed op de hoeveelheid beweging 

Veel mensen hebben er moeite mee om voldoende te bewegen. Waar er dan niet bij stil wordt gestaan, is dat dit een behoorlijk negatief effect heeft op de gezondheid. Start weer met sporten en zorg ervoor dat je minimaal drie keer per week naar de sportschool gaat. Daarnaast zou je zoals eerder benoemd met de fiets naar het werk kunnen gaan. Naast dat je lichaam er hierdoor mooier uit komt te zien, zorgt het er ook voor dat je lekkerder in je vel zit. Tijdens de koude wintermaanden kan dit erg prettig zijn. Zo verkleint het bijvoorbeeld de kans op een winterdip. 

Krijg je wel de juiste voedingsstoffen binnen?

Een ongezond eetpatroon kan een negstief effect hebben op de gehele gezondheid. Zorg ervoor dat je lichaam de juiste voedingstoffen binnenkrijgt. Veel Nederlanders hebbeb bijvoorbeeld een tekort aan vitamine c. Een tekort aan vitamine c kan voor diverse lichamelijke klachten zorgen. In veel gevallen is dit op te lossen door dagelijks een tablet in te nemen. Daarnaast kun je door meer fruit te eten, ook natuurlijk zorgen voor een grotere hoeveelheid vitamine c in het lichaam. Mocht je voldoende vitamines binnenkrijgen en alsnog vaak ziek zijn, dan zou je eventueel lactoferinne kopen kunnen uitproberen. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder snel ziek wordt. Ook kun je lactoferrine kopen voor de juiste voedingstoffen.

Geef een reactie