Mijn tuin heeft een midlife crisis

Misschien komt dit je wel bekend voor… Je bent net veertig geworden en je denkt na over je leven. Maar ineens schieten er allerlei vragen door je hoofd. Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik nog in mijn leven? Wat vind ik nou echt belangrijk?

Jep, we hebben het hier over een midlife crisis. Ze zeggen over midlife crisis dat het gewoon een fase is in je leven, alleen dat het verschilt of per persoon of het een ‘crisis-fase’ is/wordt of niet. Nou, ik heb er nog geen last van gelukkig. Maar iemand anders in mijn omgeving wel…

Grapje

Haha, dit is natuurlijk een grapje. Maar ik maak geen grapjes als ik zeg dat het echt lijkt alsof mijn tuin door een midlife crisis gaat. Alle planten, bosjes en bloemen zijn aan het doodgaan. En als ik nieuwe plant doen ze het heel even goed en daarna stoppen ze weer met groeien of gaan ze dood.  Het lijkt net alsof mijn tuin ook een crisis fase heeft en er even geen zin meer in heeft. Alsof hij ook even niet weet wie hij is en hoe hij eruit wil zien, en daarom maar alles dood laat gaan op zijn land. Echt, ik heb het al honderd keer geprobeerd.

Skip de planten

Nu ben ik het zat. Ik heb al zoveel pogingen gedaan, ben al zo vaak naar het tuincentrum geweest en heb al zo vaak nieuwe planten geplant. Ik ben zelfs nog in het tuincentrum aan allerlei werknemers advies gaan vragen. Ik heb zelfs nog extra stimulerende (hoe dat werkt, geen idee) grond gekocht. Maar ik heb besloten om de planten te skippen. Ik was laatst bij een buurman op visite en hij had echt een super mooie tuin. En de grap was, er stonden nauwelijks planten in. Dus hier ga ik ook mee aan de slag.

Tuinhout

Ik kwam er al snel achter wat ik nou zo mooi vond aan de tuin van mijn buurman, namelijk het hout. Hij heeft in zijn tuin een houten terras met een soort tuinhuisje erop. Hierin staat nog een houten lounge set met prachtige kussens en een barbecue. Ook super leuk voor de zomer dus! En het ideale van een tuinhuisje is dat je ernaast kan gaan liggen in de zon, of eronder kan zitten in de schaduw als je aan het eten/barbecueën bent. Dan smelt je tenminste niet weg tijdens het eten.

Hillhout

Ik heb dus even geïnformeerd bij mijn buurman en ik zal deze geweldige tip ook maar met jullie delen. Hij heeft al zijn meubels en hout gekocht bij hillhouttuinhout.nl. En ik moet zeggen, hij heeft gelijk, het is echt een super website. Ik heb gelijk een aantal items besteld en ga er zo snel mogelijk mee aan de slag. Web met die midlife crisis tuin!

Geef een reactie