Schoenen waar inlegzooltjes in passen

Wanneer je op zoek bent naar schoenen waar inlegzooltjes in passen, dan komen als snel de brede schoenen hallux valgus naar voren. Maar je hebt natuurlijk veel verschillende inlegzooltjes. Wij bespreken de verschillende soorten in deze blog. 

 

Verschillende soorten zolen 

Om je daarnaast een goed beeld te geven van wat er mogelijk is wat betreft zolen voor in schoenen, sommen we een aantal soorten zolen voor je op.

1. Badstof schoenzooltjes 

Badstoffen zolen voor in schoenen worden vooral gedragen om enkellaarsjesdamessneakers of herensneakers passend te maken. Het materiaal van deze zool is zacht, waardoor jouw voet comfortabel in de schoen valt. Extra voordeel van badstoffen inlegzooltjes is dat je deze eenvoudig kunt wassen om ze vervolgens opnieuw te dragen.

2. Zooltjes van leer en latex

Dit type zolen voor in schoenen bestaat uit een leren bovenwerk en een latex onderkant. Het voordeel van deze zolen is dat ze extra demping geven tijdens het lopen waardoor jouw loopcomfort vergroot wordt. Nadeel is wel dat voor dit type zool vaak een iets wijdere schoen nodig is. Kies je juist voor een smalle herenschoen of damesschoen, dan bestaat de kans dat de dempende zolen niet passen.

3. Zooltjes van dun leer

Dunne leren zooltjes worden vooral gedragen in sandalen en pumps. Met behulp van deze zooltjes zitten de sandalen of pumps iets strakker om jouw voet en verklein je de kans dat je tijdens het lopen uit jouw elegante damesschoenen schiet, met alle gevolgen van dien natuurlijk…

4. Halve zolen

Een bijzondere variant van zolen voor in damesschoenen of herenschoenen zijn de halve zolen. Deze zolen bestaan eigenlijk alleen uit een voorvoet. Het voordeel hiervan is dat je niet hoger in jouw hiel komt te zitten, maar je bij de bal van jouw voet wel extra comfort ervaart. Ook het tegenovergestelde is mogelijk. Je leest meer over dit type zolen voor in schoenen onder het kopje ‘Zolen voor hielspoor’.

5. Gelzolen 

Tot slot de gelzooltjes. Deze zijn vooral populair onder dames die sandalen of (hoge) hakken dragen. Deze dunne zooltjes plak je namelijk eenvoudig vast onder de bal van jouw voet. Hierdoor voorkom je dat jouw voet naar voren schiet tijdens het lopen.

Daarnaast zwakt dit type zooltje het branderige gevoel onder de voet af, dat veel vrouwen ervaren als ze hakken dragen. Voordeel van deze zooltjes is dat je ze eenvoudig los kunt trekken en vervolgens in andere sandalen, pumps of enkellaarsjes opnieuw vast kunt plakken. Je hoeft dus niet voor ieder paar schoenen aparte zooltjes te kopen.

Buiten deze inlegzooltjes zijn ook er ook medische inlegzooltjes die helpen bij bijvoorbeeld hielspoor en heb je ook steunzolen. Wanneer je hier naar kijkt zorg dan wel dat er eerst goed medisch naar gekeken wordt voordatje zomaar deze zooltjes aanschaft.

Geef een reactie