Tips voor het gebruik van zelfbruiner

Een mooi bruin kleurtje in de winter of net voordat je in bikini moet, daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. Een natuurlijke bruine kleur krijgen duurt meestal een tijdje en in de winter is het niet het weer ervoor om te zonnen. Een goed alternatief is een zelfbruiner. Dit geeft je een bruine kleur binnen een paar uur zonder dat het schadelijk is voor je huid. Bij het gebruik van een zelfbruiner wil je natuurlijk geen vlekken of een oranje gloed. Lees snel verder en geniet binnen de kortste keren van een bruine kleurtje.

De voorbereiding

Voordat je begint met het aanbrengen van de zelfbruiner is het belangrijk dat je de huid goed reinigt en verzorgt. Het makkelijkst is om dit onder de douche te doen, hier spoel je dode huidcellen en vuil weg. Na het reinigen van je huid is het goed om je huid te scrubben. Je wilt natuurlijk geen vlekken door de zelfbruiner. Met het scrubben zorg je ervoor dat de opgehoopte dode huidcellen verwijderd worden. Hierdoor zal de zelfbruiner zich goed hechten aan de bovenste laag huidcellen en voorkom je vlekken. Zorg er bij het scrubben voor dat je een scrub gebruikt zonder olie, dat zorgt er namelijk voor dat je niet gelijkmatig bruin wordt.

Het verzorgen van je huid

Het is belangrijk dat je je huid goed hydrateert voordat je zelfbruiner gebruikt. Zelfbruiner zal op droge plekken van je huid zorgen voor een extra donkere kleur. Hierdoor zal er dus kleurverschil zijn met de plekken van je huid die niet droog zijn. Plekken die vaak droog zijn, zijn je ellebogen, knieën en enkels, breng hier dus een beetje extra bodylotion aan. Als je zelfbruiner voor je gezicht gebruikt zorg er dan ook voor dat je een goede verzorgende gezichtscrème gebruikt. Zorg er hierbij ook weer voor dat je geen producten gebruikt op oliebasis.

Het aanbrengen vanzelfbruiner

Bij het aanbrengen van zelfbruiner kan je ervoor kiezen om dit met je blote handen te doen of met een handschoen aan. Als je het met blote handen doet zorg er dan voor dat je nagellak draagt of je nagels naderhand goed afspoelt. Zelfbruiner hecht namelijk erg makkelijk aan je nagels. Werk bij het aanbrengen van de zelfbruiner van onder naar boven, smeer je armen en handen als laatste in. Breng het aan met een cirkelende beweging, hiermee voorkom je strepen. Afhankelijk van de zelfbruiner die je hebt kun je het op laten zitten of moet je het na een paar uur afspoelen. Kijk hiervoor goed op de gebruiksaanwijzing van je zelfbruiner.

Kijk voor verschillende soorten zelfbruiner bij Salontopper.nl en vindt de perfecte match voor jou en geniet in de winter van je mooie egale bruine kleurtje met deze tips.

Geef een reactie