Krijg jij wel genoeg vitamine D binnen?

We hebben het allemaal nodig en toch is het zo makkelijk om er te weinig binnen van te krijgen. Een weekend binnen doorgebracht met slecht weer en je kan er alweer een tekort aan vitaminen hebben. De winter kan in het algemeen een tol nemen op het aantal vitamine D dat jij in je lichaam hebt. Zoiets simpels en toch zoiets belangrijks. Misschien zit jij wel met een klacht waar je de oorzaak niet zo 1-2-3 van weet. Soms kan een heel simpel antwoord al de oplossing zijn. In de winter kampen bijvoorbeeld veel mensen met een tekort aan vitamine D. Zullen we een kijkje nemen?

Misselijkheid

Misselijkheid is een vervelende klacht, maar meestal gaat deze ook snel weer over. Als je tekort aan vitamine D hebt, dan kan het zo zijn dat de misselijkheid langdurig is. Je zit maar af te wachten tot het vervelende gevoel weg gaat zonder resultaat. Wanneer jij al langer misselijk bent, dan is het altijd een goed idee om even naar de dokter te gaan. De arts kan vaak vaststellen wat het probleem is. Zo stelt hij of zij vragen over je eetpatroon en beweging. Denk maar eens even na, denk jij dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt? Als het antwoord nee is, dan zou dit de oorzaak van jouw klacht kunnen zijn. Uiteraard zijn er nog veel meer oorzaken die ten grondslag kunnen liggen van langdurige misselijkheid. Ga daarom altijd langs de huisarts als je voor een langere periode met klachten kampt.

Moeheid

Waarom zijn we in de winter toch vaker moe dan in de zomer? Heeft het te maken met het weer of met het licht? Ja, daar heeft het ook mee te maken. Maar dat hoeft niet de enige factor te zijn. Als jij te weinig vitamine D in je systeem hebt, dan kan dat resulteren in moeheid, slaperigheid of gewoon een gebrek aan energie om de dagelijkse taken makkelijk uit te voeren. Misschien slaap jij echt wel genoeg, maar heeft het toch niet veel aan omdat je lichaam alsnog niet meewerkt. Wie weet komt het wel daardoor. Het is namelijk een feit dat er minder uren zon zijn in de winter. Hierdoor kan een vitamine D tekort een reƫel veroorzaker zijn van vermoeidheid. Ga natuurlijk niet zelf voor doktertje spelen. Raadpleeg altijd een arts als je voor een bepaald tijdsbestek ergens last van hebt.

Veel meer klachten

Er zijn zoveel voorbeelden op te noemen die te maken kunnen hebben met een tekort aan vitaminen. Als ik ze hier allemaal moet gaan opnoemen, dan wordt het wel een erg lang artikel. Misschien kun je het eens Googlen, eens nagaan of jij denkt dat je genoeg vitaminen binnen krijgt, en zo niet hoe je dat gaat oplossen. Het is maar een radar in een groot systeem, maar een machine kan toch ook niet lopen als een belangrijk radertje kapot is. Dus zorg goed voor je lichaam, die heeft het hard nodig!
Vitamine D

Geef een reactie