Een midlife woonkamer update, welke kies ik?

Inmiddels woon ik al best wel lang in mijn huidige huis. Laatst heb ik besloten dat mijn tuin een midlife crisis had en die weer mooi gemaakt. Nu is het tijd voor de woonkamer. Mijn woonkamer is al heel lang hetzelfde, met een stel banken en een stoel. Ik vind dat het wat mist. En ik heb tijd te veel, dus steek ik het hierin. In deze blog wil ik je wat opties voorleggen die ik heb voor het herinrichten van de woonkamer. Wil je me helpen met het uitkiezen van de beste?

Jaren vijftig vibe

Ik vind de jaren vijftig van de vorige eeuw persoonlijk heel erg tof. De vrouwen kleedden zich mooi, mannen liepen er ook verzorgd bij. De muziek geeft je ook een bepaald gevoel. Bovendien kun je veel jaren vijftig objecten in je huis zetten zonder dat het er raar uitziet. Juist tof. Een jukebox bijvoorbeeld. Ik denk dat ik dat wel wil. De oude banken kunnen dan weg, en ik zet een jaren vijftig bank neer, en twee retro fauteuils. Ook mijn salontafeltje wordt zo’n ouderwetse. Als ik dan zorg dat ik de rest van de woonkamer normaal houd kan het een leuk effect geven. Alsof het zitgedeelte in één keer een American diner is geworden.

Een zithoek in de grond

Dit is iets wat je veel in films ziet. Er is dan een klein trapje van een paar treden naar beneden. Daarbeneden beginnen de banken pas met bestaan. Ik vind het heel cool dat je als het ware in de grond zit. Het geeft het echt een luxe gevoel. En dat is natuurlijk wat je wilt wat betreft je zithoek. Het moet mensen imponeren maar ook op hun gemak laten voelen. En ik zou het ook wel gaaf vinden als het gebaseerd was op een bekende film, bijvoorbeeld een oude James Bond film.

Een gek kleurenthema

Deze spreekt voor zich. Ik kies een kleur die ik mooi vind, bijvoorbeeld rood. Deze laat ik werkelijk overal terugkomen. En dan echt overal. Op het moment zou je het kleurenthema van mijn woonkamer een beetje kunnen omschrijven als eclectisch. Dat wil ik graag veranderen. Ik denk dat ik naar een groen kleuren thema wil. Dan wordt het ook makkelijker om planten neer te zetten en die overeen te laten komen met de kleur. Bovendien creëer je met de kleur groen veel meer rust in huis. Mensen vinden de kleur groen nu eenmaal fijn om naar te kijken.

Geef een reactie