Zo zorg je voor je ouder wordende lichaam

Je kan er niks aan doen, maar langzaam wordt je ouder. En dit merkt je aan allerlei zaken: je lichaam gaat er anders uitzien, je gezondheid heeft meer aandacht nodige en ook psychisch kan er het een en ander veranderen. Je bent nog steeds dezelfde persoon maar net in een ander jasje. En dat kan soms best even wennen zijn. Dingen die vroeger makkelijk af gingen kunnen nu ineens heel anders zijn.  Als je ouder wordt heeft je lichaam een andere verzorging nodig en sommige aspecten verdienen meer aandacht. In deze blog geef ik je daarom een paar tips hoe jij goed voor je ouder wordende lichaam kan zorgen.

1. Goede voeding doet wonderen

Het is altijd belangrijk om op je voeding te letten, maar als je ouder wordt kan dit al helemaal geen kwaad. Je bent wat je eet, en de voeding die je opneemt draagt weer bij aan het herstel en onderhoud van je lichaam. Gun jezelf het beste en let daarom goed op wat je eet. Het is belangrijk dat je een gevarieerd voedingspatroon hebt zodat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt. Neem als leidraad “vers en gevarieerd”, als je dit in je achterhoofd houdt als je in de supermarkt staat denkt je in de juiste richting. En als je twijfelt over hoe je het beste gezond kunt eten raad ik je aan om eens met een diëtist te gaan praten. Bij een diëtist kun je een gericht plan opstellen waarbij jullie samen kijken naar wat aansluit bij jouw levensstijl.

2. Lichamelijke verzorging

Je lichaam wordt ouder en dat zul je vooral zien aan je huid en haar. Je huid wordt slapper, rimpeliger en kan anders aan gaan voelen. Zorg goed voor je huid en koop producten die je huid ondersteunen: huidcrème of een scrub. Sommige mensen kunnen ook last krijgen van haar dat dunner wordt of uitvalt. In overleg met je kapper of apotheek kun je hiervoor een speciale shampoo gebruiken. En heb je al eens nagedacht over een haartransplantatie istanbul? Dit kan voor een blijvende oplossing zorgen waardoor jij je zekerder voelt over je uiterlijk.

3. Emotionele verzorging

Neem ook genoeg tijd voor je geestelijk welzijn: wat is echt belangrijk voor jou, waar word jij gelukkig van? Besteed daar vervolgens je tijd aan en je zult zien dat je lekker in je vel zit. Dus besteed aandacht aan je hobby, je vrienden en familie en maak tijd voor wat echt waardevol is voor jou. Zo blijft ook je psychische gezondheid sterk en ben je veerkrachtiger bij tegenslagen.

Geef een reactie